Echipament agenti de paza

Echipamentul agentului de paza este divers si este destinat protejarii acestuia precum si a obiectivului pazit. Alcatuirea echipamentului poate varia in functie de mai multi factori precum tipul pazei efectuate: paza la locul obiectivului, paza la distanta prin monitorizarea obiectivului cu ajutorul camerelor de supraveghere, paza in timpul zilei sau noptii, etc.

Iata cele mai importante elemente ale echipamentului unui agent de paza in ordine aleatorie.

1. Lanterna

O lanterna este un element important din echipamentul agentului firmei de paza. Chiar daca paza se efectueaza pe timpul zilei cand o lanterna ar putea parea a nu fi necesara este totusi important ca aceasta sa fie asupra agentului deoarece in anumite locatii mai intunecate este utila lumina in plus.

Mai mult, o lanterna poate fi folosita pentru protectie. Multe lanterne purtate de agentii de paza sunt foarte solide si de lungime mare si pot fi folosite ca o arma prin lovire.

2. Baston

Bastonul este o alta parte importanta din echimpament pe care agentii de paza il folosesc pentru protectie. Mai important poate este faptul ca bastonul este o arma care poate pastra obiectivul in siguranta fara a trebui sa fie folosita. Doar faptul ca acesta este prezent asupra agentului de paza, la vedere, poate face ca lucrurile sa ramana in regula.

3. Ghete

O pereche buna de ghete este foarte importanta.

Cei mai multi agenti de paza spun ca o pereche de ghete potrivite face diferenta intre a ajunge acasa cu durere de picioare si de spate si a ajunge acasa fara nici o astfel de durere sau disconfort.

Deoarece cei mai multi agenti de paza isi petrec ziua de lucru patruland obiectivul, o pereche buna de ghete durabile va face diferenta. In schimb, o pereche de ghete ieftine si de calitate inferioara nu numai ca ranesc piciorul, dar vor trebui inlocuite mai des.

Cele mai multe uniforme necesita ghete de culoare neagra dar acest lucru poate sa difere in functie de uniforma si firma angajatoare

4. Centura agent paza

Centura agentului de paza este o alta componenta importanta a echipamentului agentului de paza. Aceasta face posibila purtarea tuturor elementelor echipamentului amintite in acest articol (si nu numai). Ultimul lucru pe care un agent de paza si-l doreste este sa nu reuseasca sa gaseasca sau sa poata folosi lanterna sau spray-ul cu piper atunci cand are nevoie.

Centurile au de obicei compartimente detasabile in plus pentru purtarea componentelor aditionale.

5. Spray piper (lacrimogen)

Un agent de paza trebuie sa considere serios purtarea unui spray cu piper deoarece este una dintre cele mai bune metode de a reprima temporar un atacator sau un hot fara a cauza efectiv vatamari permanente acelei persoane.

Agentul de paza trebuie instruit pentru a intelege cum si cand trebuie folosit spray-ul cu piper si care sunt exact efectele acestuia.

6. Telefon mobil (sau statie emisie-receptie)

Desi putem spune ca aproape toata lumea, agent de paza sau nu, poseda un telefon mobil il amintim aici deoarece consideram ca este foarte important. Toti agentii de paza ar trebui sa aiba asupra lor un telefon mobil. Desi comunicarea intre agentii de paza se va face de cele mai multe ori printr-o statie de emisie-receptie, un telefon mobil va oferi posibilitatea de alertare rapida a politiei sau pompierilor atunci cand este nevoie.

Inainte de prima zi de lucru trebuie introduse in agenda telefonului toate numerele de telefon importante sau de interes, sau chiar mai bine ar fi introducerea lor in apelare rapida pentru a putea fi formate imediat.

7. Vesta

Vesta purtata de agentul de paza poate avea mai multe scopuri. Poate fi o simpla vesta de semnalizare galbena sau verde, o vesta normala care prin buzunarele ei ofera mai multe locuri de pastrare a echipamentului precum spray piper, statie emisie receptie, etc. De asemenea poate fi o vesta groasa destinata purtarii in anotimpul rece sau pe timpul noptii, sau poate fi vesta antiglont cu scopul foarte important al pastrarii sigurantei agentului de paza.

8. Pistol

Evident este necesara o pregatire speciala si permis pentru purtarea unui pistol de catre agentul de paza, dar un pistol, la fel ca si un baston, poate fi un mod bun de a mentine o zona sigura fara a fi nevoie sa fie folosit. Doar faptul ca este la vedere la centura are efect.

Desigur daca este nevoie folosirea efectiva a pistolului trebuie avut in vedere ca acest fapt se face in concordanta cu legea si de aceea pregatirea este atat de importanta.

Mai mult faptul ca un agent de paza poarta o arma de foc duce la un salar sporit datorita responsabilitatii mai mari pe care o poarta agentul respectiv..